Unieke uitvoering

Het beluisteren van de Matthäus Passion is voor velen een vanzelfsprekende traditie. Voor anderen is het een lang gekoesterde wens om eens een uitvoering bij te wonen.

De Matthäus Passion doet ons stilstaan bij de kern van het Christelijk geloof: het lijden en sterven van Jezus Christus. We beleven dit verhaal door de magistrale compositie van Johann Sebastian Bach. Een compositie die op veel verschillende manieren wordt geïnterpreteerd.

Deze uitvoering van de Matthäus Passion tracht helemaal terug te gaan naar de uitvoering zoals Bach het bedoeld moet hebben. Met de drie koren, de solisten en het orkest in kruisopstelling, zodat het verhaal als het ware ook fysiek tot uitdrukking wordt gebracht.

Dat maakt de uitvoering in de Deventer Bergkerk tot een unieke ervaring.

Meer Matthäus Passion