Een bijzondere plaats

Haar bijzondere bouw verwijst naar vroegere tijden. De Bergkerk in Deventer is een Romaanse kruisbasiliek in de binnenstad van Deventer, daterend uit de twaalfde eeuw. Niet alleen de Bergkerk zelf, maar ook de omgeving van de kerk dateert uit die tijd. De sfeer van de Deventerse binnenstad sluit perfect aan bij zo’n ambiance.

Bergkerk Deventer

De Bergkerk is een van de vele kerken die de stad Deventer rijk is, maar het is de enige kruisbasiliek van de stad. De bouwstructuur van de Bergkerk geeft een extra dimensie aan deze bijzondere uitvoering van de Matthäus Passion. Zeker als we in gedachten houden dat Bach de bedoeling had de Matthäus Passion in een kruisopstelling uit te voeren. Deze kerk is bijzonder geschikt om een uitvoering in kruisvorm te realiseren. Haar rustgevende en religieuze uitstraling draagt bij aan een doorleefde uitvoering van de Matthäus Passion. De akoestiek van de Bergkerk is als sfeervol te definiëren.

Bergkerk Deventer