Matthäus Passion Bergkerk

2019

Tyler Duncan

Foto Tyler DuncanTyler Duncan was prijswinnaar op belangrijke concoursen zoals het J.S. Bach Concours in Leipzig. Tyler is mede oprichter van het inmiddels bekende Vancouver International Song Institute.

De carrière van de Canadese bariton Tyler Duncan heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Naast optredens op bekende internationale muziekfestivals zoals het Boston Early Music Festival, Spoleto Festival, Händel Festival Halle, de muziekfestivals van Verbier, Stratford en Princeton, Oregon Bach Festival en het Early Music Festival van Montreal in barok opera’s, concerten en in recitals voelt hij zich even goed thuis in werken van Mahler, Berlioz, Strawinsky, Puccini enz. Inmiddels werd Tyler meerdere keren uitgenodigd door de Metropolitan Opera in New York, Carnegie Hall, de symfonie orkesten van o.a. Toronto, Montreal, Salt Lake City, New York, Winnipeg en Quebec en de barokorkesten Tafelmusik en Portland Baroque . Met het Dresdner Kreuzchor zong hij in een serie uitvoeringen van de Matthaeus Passion.

Liederavonden geeft hij samen met Erika Switzer en zij traden op in New York, Parijs, Boston en Montreal om slechts enkele steden te noemen. Tyler werkte mee aan radio opnamen voor CBC Radio Canada en de Bayerische Rundfunk in München en CD en DVD opnamen van o.a. de Johannes Passion met Portland Baroque, de Messiah van Händel olv Kent Nagano en werken van Purcell en Carissimi met Les Voix Baroque.

Tyler was prijswinnaar op belangrijke concoursen zoals het ARD in München, J.S. Bach Concours in Leipzig en het Naumburg Concours in New York. Hij studeerde aan de University of British Colombia en de conservatoria van Augsburg en München bij o.a. Edith Wiens en Helmut Deutsch.