Nele Gramms

Foto Nele GramssDe sopraan Nele Gramss volgde haar zangopleiding in Würzburg, München en Amsterdam en heeft zich een internationale reputatie verworven in de oude muziek. Nele maakt deel uit van het Gesualdo Consort en als gast is zij regelmatig te horen bij ensembles als Musica Fiata, Weser Renaissance, Salzburger Hofmusik, l'Orfeo en Oltremontano.

Met grote liefde wijdt Nele zich tevens aan het Lied-repertoire waarbij de periode van de vroeg Klassiek tot hedendaagse muziek haar interesse heeft. Als docente is zij verbonden aan de Hochschule für Kirchenmusik in Bayreuth waar ze met plezier aan haar studenten zangles geeft.

Sinds 2011 verzorgt Nele in Duitsland de successvolle serie Elsa47 waar naast concerten ook tentoonstellingen, toneeluitvoeringen, lezingen en cursussen deel van uitmaken.