Matthäus Passion Bergkerk

2017

Marc Pantus

Marc Pantus

“Marc Pantus geeft Jezus een fantastische stem”, zo beschreef Trouw in een recensie zijn vertolking van de Christuspartij in één van Bachs Passies. De Zwitserse pers roemde Marc om zijn komische talenten in Rossini’s La Gazzetta en bij de Nationale Opera schitterde hij in de rol van Don Profondo in het Reimsreisje naar Rossini’s Viaggio a Reims.

Marc Pantus is een veelzijdige artiest die opmerkelijke concerten en uiteenlopende producties op zijn naam heeft staan.

Na zijn opleiding als beeldend kunstenaar studeerde hij zang in Utrecht, Den Haag en Chicago. Pantus trad op met diverse gerenommeerde en uiteenlopende ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamer-orkest, de Nederlandse Bachvereniging, het

Asko|Schönberg-ensemble, Opera Holland Park, the Royal Philharmonic Orchestra, Vox Luminis, Acteurscollectief Wunderbaum en cross-over dansgezelschap ISH, onder leiding van dirigenten als Jan Willem de Vriend, Kenneth Montgomery, Reinbert de Leeuw, Paul McCreesh en Jos van Veldhoven.

Met pianist Rudolf Jansen voerde Marc in 2015/2016 de drie grote liedcycli van Franz Schubert uit.

In het najaar van 2016 treedt Marc in de VS op als bas-solist in de Matthäus Passion met The California Bach Society o.l.v. Paul Flight. Bij Barokopera Amsterdam glorieerde hij onlangs in de rol van de eenogige reus Polyfemus in Handels opera Acis & Galatea. In mei 2017 keert hij terug bij de Nationale Opera voor de familievoorstelling Hondehartje.

Met zijn eigen operagezelschap i piccoli holandesi regisseerde en zong hij een aantal succesvolle komische barokopera’s, waaronder onbekende werken van Francesco Conti als Mammalucca, Bagatella e Pattatocco en La Fantesca van Johann Adolf Hasse, en twee aan Don Quichot en Sancho Panza gewijde collage-opera’s. Voor de Magische Muziekfabriek en de Radio Kamer Philharmonie zong en regisseerde hij de opera El retablo de Maese Pedro van Manuel de Falla. Voor vocaal ensemble Frommermann maakte hij de in de pers geroemde ode aan Schubert, FrommerFranz, en jubileumvoorstelling 10 jaar Onvoorwaardelijk. Voor het Coco Collectief, vijf zangeressen en een pianist, regisseerde hij een bewerking van Franz Schuberts Winterreise.

Marc werkte mee aan verscheiden CD’s waaronder een opname van Bachs Matthäuspassion onder leiding van Jos Vermunt in de spraakmakende Nederlandse hertaling van Jan Rot.

In december 2013 verscheen zijn eerste solo-cd HARRY, Heine in Holland met liederen van Nederlandse componisten op tekst van Heinrich Heine. Hij wordt begeleidt door pianist Rudolf Jansen. Een luisterboek met de memoires van Heine, voorgelezen door Arnon Grunberg, maakt ook deel uit van de cd-box.