Maarten Engeltjes

Foto Maarten Engeltjes

Maarten Engeltjes is één van de meest gevraagde countertenoren ter wereld en werkt regelmatig met dirigenten als Gustav Leonhardt, Vladimir Jurowski, William Christie, Ton Koopman, Peter Dijkstra, Reinbert de Leeuw, Markus Stenz, Lars Ulrik Mortensen, Diego Fasolis, Laurence Cummings wat hem een regelmatig geziene gast maakt in de meest prestigieuze zalen en festivals ter wereld zoals: Lincoln Centre New York, Théatre des Champs Elysées Parijs, Philharmonie Berlijn, Izumi Hall Tokyo, Sydney Festival, Palao de la Musica Barcelona, Barbican Hall Londen, Salle Bourgié Montréal, Tonhalle Zürich, Konzerthaus Wenen en het Concertgebouw Amsterdam.

Toekomstige projecten zijn o.a. Bach's Hohe Messe met de Berliner Philharmoniker, de rol van Pisandro in Monteverdi's 'Ulisse' in Theatre des Champs Elysees Paris, Händel's Messiah met Santa Ceacilia orchestra Roma, Bach's Weihnachtsoratorium met de Münchener Philharmoniker etc.

Tevens heeft Maarten de missie om in Nederland een vertaalslag te maken naar nieuw publiek. Zo startte hij vorig jaar zijn eigen concertserie waarin jongenskoren centraal staan, was hij meermaals te gast bij DWDD en Podium Witteman, volgde BNN hem onlangs tijdens een internationale tournee voor het nieuwe programma 'Valerio International' van Valerio Zeno en zal zijn eigen instrumentaal ensemble PRJCT Amsterdam binnenkort het levenslicht zien.