Christian Dietz

Foto Cristian DietzDe Duitse tenor Christian Dietz studeerde aan het conservatorium van Frankfurt bij Karl Markus en verdiepte zich vervolgens in de oude muziekuitvoeringspraktijk. Liedinterpretatie volgde hij speciaal bij Helmut Deutsch, Ann Monoyos en Wolfgang Schöne.

Christian Dietz werkte inmiddels mee aan talrijke concerten en operaproducties met dirigenten als René Jacobs, Gerd Albrecht, Paolo Carignani, Kazushi Ono en Michael Schneider en met regisseurs als David Hermann, Claus Guth en Michael Hampe.

Uitnodigingen volgden door o.a. Akademie für alte Musik Berlin, La Stagione Frankfurt, het Frankurter Museum Orchester, verschillende radio orkesten en Concerto Saarbrücken. Ook als operazanger geniet hij inmiddels in Duitsland bekendheid met vooral Mozartrollen. Christian zong o.a. in de Semper Oper in Dresden, Staatsoper Berlin, Opera van Frankfurt, Wiesbaden, Kaiserslautern , Innsbruck en Karlsruhe.

Ook is Christian Dietz een veelgevraagd liederenzanger. Naast de bekende liederencycli van Schubert en Schumann zingt hij ook de minderbekende Zigeunermelodieën van Dvorak en de liederen op hebreeuwse volkspoëzie van Shostakovich.