Het orkest

Concerto d'Amsterdam is sinds vele jaren actief op de Nederlandse en buitenlandse podia. Zowel in eigen programma's als in samenwerking met koren. Daarbij worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit. De musici van Concerto d'Amsterdam spelen uit overtuiging op historische instrumenten. O.a. daardoor wordt de klank van het orkest bepaald. Sinds 2012 is Stefano Rossi concertmeester van Concerto d'Amsterdam.

Naast het standaard repertoire werkte Concerto d'Amsterdam ook mee aan operaproducties op bijzondere locaties (King Arthur, Orfeo Aqua, Orfeo ed Euridice) en aan uitvoeringen van moderne muziek voor oude instrumenten (Hans Koolmees, Pieter Bakker).Verder speelde het orkest eigen producties in programma's met vocale en instrumentale solisten.Vele bekende solisten en dirigenten hebben met Concerto d'Amsterdam samengewerkt, zoals Emma Kirkby, Michael Chance, Lynne Dawson, Richard Egarr, Johannette Zomer, Nico van der Meel, Alfredo Bernardini, Claron MacFadden, Lucy van Dael en vele anderen.CD producties van de laatste jaren waren een vroege versie van de Johannes Passion van J.S. Bach onder leiding van Nico van der Meel en een CD met de drie altcantates van Bach met Maarten Engeltjes en Klaas Stok. Beide CD’s kwamen uit op het label Quintone.

In het seizoen 2010-2011 werkte Concerto d'Amsterdam samen met de violiste/dirigente Elizabeth Wallfisch in een programma met drie countertenoren.

Concerto d'Amsterdam speelde in 2011 en 2012 in een productie van De Utrechtse Spelen de opera Orfeo ed Euridice van Gluck. Onder muzikaal leider Hoite Pruiksma en in de regie van Jos Thie werden 65 voorstellingen gegeven op de vijver van Paleis Soestdijk. Lees meer

Groepsfoto-AnnavanKooij-internet-2899-1